Keitä ykiläiset ovat?

YKI:n 7-ottelu ja yhteishenki kohdillaan. Kuva: Julius Elfving


Ympäristöteekkarikilta ry, tuttavallisemmin YKI on Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella Konetalossa toimiva yhdistys. Toimimme vajaan 300 ympäristö- ja energiatekniikan opiskelijan edunvalvojana, kohtaamispaikkana ja yhdistäjänä. Helmikuussa 2020 Kiltamme täytti 27 vuotta.


Ympäristö- ja energiatekniikan tutkinto-ohjelma kuuluu Tampereen yliopiston Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekuntaan ja se perustaakin toimintansa ja opetuksensa luonnontieteisiin ja tekniikkaan. Opetuksessa kiinnitetään huomio uusiutuviin ja ympäristöpäästöjä vähentäviin tuotantotekniikoihin ja energialähteisiin, materiaalien säästöön ja kierrätykseen sekä luonnonmukaisiin puhdistusmenetelmiin. 

YKIn fuksit fuksikulkueessa wappuna 2018. Kuva: Veli-Matti Korpelainen


Jäsenistömme saa Suomessa ainutlaatuisen koulutuksen sekä ympäristö- että energiatekniikan perusteisiin, joista he jatkavat opintojaan mieleisiinsä pääaineisiin. Tutkinto-ohjelmastamme valmistuukin osaavia ammattilaisia ympäristö- ja energia-alan tarpeisiin. Pääainevaihoehtojamme ovat energia- ja biojalostustekniikka, ympäristötekniikka ja englanninkielinen bioengineering, kemia ja turvallisuustekniikka.


YKIn 25v vuosijuhlat. Kuva: Joonas Pulkkinen

Killan tehtävänä on ajaa opiskelijoiden etua. YKI järjestää jäsenilleen paljon erilaisia tapahtumia esim. opintoihin ja leppoisaan yhdessäoloon liittyen. Killan valtteja ovat hyvä yhteishenki ja tasapuolinen sukupuolijakauma. Vuosittain opintonsa aloittaa nelisenkymmentä uutta ympäristöteekkaria, jotka tunnistaa vihreistä haalareistaan.Järjestämme jäsenistöllemme monipuolisesti tapahtumia aina koulutukseen liittyvistä infotilaisuuksista yritysvierailuihin sekä monenlaisia vapaa-ajan tapahtumia aina liikuntavuoroista ja luontoretkistä bileisiin ja saunailtoihin. Lisäksi huolehdimme joka vuosi uusien ympäristö- ja energiatekniikan opiskelijan sopeuttamisesta ja ryhmäyttämisestä yliopistomaailmaan järjestämämme tutor-toiminnan avulla. Jäsenistöämme yhdistää halu ja hyvä motivaatio opiskella ja työskennellä kestävän kehityksen parissa.


Fuksit -18 uusissa haalareissaan