sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Kirjoittajaesittely: Veera Parkkila, Valmet Oyj

 

Moikka!

Olen Veera Parkkila, yksi tämän vuoden kesätyöblogin kirjoittajista. Kolmannen opiskeluvuoteni olen juuri saanut pakettiin ja syksyllä olisi sitten tarkoitus hyökätä kandityön kimppuun. Pääaineena opiskelen energiatekniikkaa ja kandivaiheen sivuaineeksi valikoitui uusiutuva energiajärjestelmä muuttuvassa yhteiskunnassa -teemakokonaisuus, johon itselläni kuului esimerkiksi kurssit energiatalous ja sähkömarkkinat. Aiempina kesinä olen työskennellyt muun muassa kartonkitehtaalla operaattorina sekä mäkkärissä, joten nykyinen toimistotyö on mulle aivan uutta ja ihmeellistä.  

Tänä kesänä työskentelen siis Valmetilla R&D (research and development) harjoittelijana. Valmet on varmasti monelle jo jollain tasolla tuttu firma ja useita ykiläisiä onkin täällä töissä. Lyhyesti sanottuna Valmet on siis teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja energia-, sellu- ja paperiteollisuudelle. Valmetilla on yli 200 vuoden teollisuushistoria ja se työllistää 14 000 henkilöä ympäri maailmaa. Valmetin tarjoamiin energiateknologioihin kuuluu muun muassa leijukattilat (BFB ja CFB), soodakattilat, kaasuttimet ja erilaiset savukaasunpuhdistusjärjestelmät. Pääkonttori sijaitsee Espoossa ja itse työskentelen Lentokentänkadun toimistolla Tampereella, näppärästi pyöräilymatkan päässä Hervannasta. Etätöitäkin tulee kyllä tehtyä, yleensä parina päivänä viikossa.

Nyt työskentelen tosiaan energiapuolella R&D-kompetenssit -osastolla, josta löytyy mallinnus-, poltettavuus- ja vesikemiatiimit. Itse kuulun poltettavuustiimiin, jonka pääasiallisena tehtävänä on tutkia muun muassa erilaisten biomassojen ja jätteiden poltettavuushaasteita, kuten esimerkiksi korroosiota, likaantumista ja tuhkan laatua. Meillä Hervannan kampuksella näitä asioita käsitellään melko vähän, joten kävin keväällä esihenkilöni suosituksesta kattilan kemiaa käsittelevän kurssin Åbo Akademin kautta. Tämä olkoon esimerkki siitä, että vaikka joku työtehtävä ei vastaakaan terävintä osaamistasi, se ei suoraan tarkoita, etteikö työpaikkaa voisi saada. Jos on halukas oppimaan uutta ja vaikka opiskelemaan aihetta vapaa-ajallaan, voi päätyä työskentelemään sellaistenkin aiheiden pariin, mistä aiemmin ei tiennyt paljoakaan!

Tässäpä kaikki tältä erää. Seuraavassa postauksessani kerron sitten tarkemmin, miltä R&D hommat poltettavuustiimissä omalta osaltani näyttävät.

Mukavaa kesää kaikille, muistakaa käyttää aurinkorasvaa!

Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti