maanantai 22. kesäkuuta 2020

Kirjoittajaesittely: Eemeli Pesonen, AFRY Finland Oy

Morjesta pöytään!

Tässä itseään esittelee Eemeli Pesonen, toinen puolikas tämän kesän kesätyöblogiykiläisistä. Kesän aikana minun blogitekstini tulevat kertomaan työskentelystä firmassa nimeltä AFRY, jossa olen verkostosuunnittelijan hommissa, mutta ensin hieman infoa itsestäni ja siitä, minkälaisella taustalla on verkostosuunnittelutöihin todistettavasti ainakin joskus joku päässyt.


Opiskelijastatukseltani olen neljättä vuotta lopetteleva ja viidettä vuotta aloitteleva ympäristöteekkari, joka on lukenut pääaineenaan sekä kandi- että maisterivaiheessa ympäristötekniikkaa. Kandiksi valmistuin nyt alkukeväästä ja kandivaiheessa luin sivuaineena ohjelmistotekniikkaa, mikä kuulemma oli yksi syy, miksi minut alun perin valittiin työhaastatteluun AFRYlle. Näillä näkymin minulla olisi vielä muutama vuosi maisteriopintoja jäljellä Tampereella, mihin kuuluu ympäristötekniikan pääaine muutamalla geotekniikan kurssilla ja tuotantotekniikan sivuaineella höystettynä.

Kesätöinä ennen tätä kesää olen tehnyt muun muassa kiinteistönhuoltohommia Tampereen ympäristössä sekä hulevesiin liittyviä töitä Keravalla. Näistä jälkimmäinen on ollut hyödyllinen työpaikka tätä kesää ajatellen, mutta en kuitenkaan sanoisi, että ihan kauheasti olisin etukäteen kerennyt kerryttämään kokemusta kesälle.

Edellä mainituilla seteillä olen siis päätynyt AFRYlle Vantaalle. AFRY on firmana varmaankin monelle ykiläiselle tuttu esimerkiksi jo perinteeksi muodostuneesta saunaillasta Hatanpäällä. Monille on ollut tuttu myös AFRYn edeltäjä Pöyry, ja ykin kesätyöblogin ruotsalaisille lukijoille saattavat kirjaimet ÅF soittaa kelloja. Kuitenkin lyhyesti tiivistettynä AFRY on ÅF:n ja Pöyryn yhdistymisestä syntynyt suunnittelu- ja konsulttifirma, josta löytyy nettisivuilta luntattuna osaamista kaiken muun lisäksi esimerkiksi arkkitehturoinnissa, kiinteistö- ja rakentamisalalla, energiajutuissa, ympäristöasioissa, liikkeenjohdon konsultoinnissa, prosessiteollisuudessa, infrassa sekä tietenkin kaikessa veteen liittyvässä.

Itse olen nyt tosiaan vesiosaston leivissä verkostosuunnittelupuolella, johon minut on otettu mukaan niin kutsuttuun AFRY Stars -ohjelmaan, johon kuuluu muun muassa kesätyöt, diplomityö sekä mahdollinen koulun ohessa työskentely. Näillä näkymin oman työurani suhteen tulevaisuus näyttääkin melko valoisalta ja odotan innolla, mitä tämä kesä ja seuraavat vuodet tuovat tullessaan. Ensimmäiset pari viikkoa ovat ainakin näyttäneet oikein lupaavilta.

Nyt loppukesä tulee minun osaltani menemään pitkälti töitä tehdessä ja niistä kesätyöblogissa raportoidessa, sillä kaikki muu kiva on kiinni ja kielletty. Samalta tiedotuskanavalta löytyy siis sitten myöhemmin tarkemmin tarinaa siitä, miten töissä on mennyt ja mitä sitä on tullut tehtyä.

Oikein hyvää kesää ja rauhallista Syyswapun odotusta!
Eemeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti