perjantai 16. elokuuta 2019

Kesä alkaa olla paketissa


Moikka,

niin se kesä vaan etenee vauhdilla, on jo viimeisen blogikirjoitukseni aika. Työt minulla jatkuvat vielä hetken aikaa aina elokuun loppuun asti. Kuitenkin jo tässä vaiheessa huomaan aloittaneeni lankojen päättelemistä ja kesän reflektointia. Lyhyen työrupeaman päättyessä on tärkeää varata aikaa sille, että jättää työnsä sellaisena pakettina, että siihen on jonkun toisen helppo tarttua ja jatkaa siitä mihin on itse jäänyt.

Kuten jo esittelytekstissäni totesin, yksi kesän suurimpia motivaattoreja itselleni oli oman ammattitaidon kehittäminen ja ns. ”uusi aluevaltaus”, ympäristösuunnittelu. Aiempi työkokemukseni painottui vahvasti ympäristöjohtamiseen, joten olin innokas näkemään, millaista suunnittelutyö on todellisuudessa.


turvavarusteet valmiina ensi viikon maastokäynnille!


Edellisessä tekstissä kuvaamani projektit eivät varsinaisesti kehitysluonteensa takia kuulu jokaisen ympäristösuunnittelijan arkeen, mutta samojen teemojen ympärillä pyöritään. Päästölaskenta, pilaantuneiden maiden tutkiminen ja hulevesisuunnittelu nyt ainakin kuulostavat alan opiskelijoiden korvaan tutuilta aiheilta. Aikaisempiin kesiin verrattuna olenkin päässyt hyödyntämään yliopistossa opittua tietoa huomattavasti monipuolisemmin.

NRC:llä työskentely on ollut mielenkiintoista ja opettavaista, kun kokonainen uusi ratamaailma on avautunut työn myötä ihan uudella tavalla. Vitsailin jo ystävilleni siitä, ettei kanssani kannata hetkeen matkustaa junalla, sillä luvassa on varmasti luento Suomen rataverkon tekniikasta ja ympäristön tilasta.

Myös ihan arkipäiväiset työntekoon liittyvät asiat ovat sujuneet kesän aikana jouhevasti. Erityisen positiivisesti minut on yllättänyt työnteon joustavuus. Sekä alku- että loppukesästä jouduin tasapainottelemaan kesätyön ja ylioppilaskuntatyön kanssa, ja sen suhteen ollaan täällä oltu todella ymmärtäväisiä. Muutenkin työn sovittaminen omaan elämään on tehty helpoksi esimerkiksi toimivan etätyökäytännön avulla. Laskettiin tuossa myös toisen harjoittelijan kanssa, että kesän aikana on tullut keiteltyä 400 litraa kahvia ja tauoilla täytetty lähes 20 ristikkoa. Onhan se toimiston arki paljon muutakin kuin niitä asiantuntijatöitä.

ihan yhtä toimivaa työpistettä ei etätöissä saa aikaan

Kesän loppuun saatiin vielä mielenkiintoinen yllätys, kun NRC Group kertoi myyvänsä suunnitteluliiketoimintonsa Swecolle. Niinpä palatessani yliopistomaailman hellään syleilyyn, kesän työkaverini ovat uusien mielenkiintoisten haasteiden edessä. Toivotan heille kaikille oikein hyvää jatkoa ja tsemppiä organisaatiomuutokseen, sillä ne ovat tunnetusti vaativia. Erityiskiitos vielä esimiehelleni ja työtäni ohjanneelle ympäristöasiantuntijalle, ilman teitä olisin ollut aika hukassa.

Jos olisin jotain muuttanut kesässäni, olisin ottanut rohkeasti aikaa lomailuun, ihan vaikka viikon tai kaksi. Nyt töiden päättyessä hyppään taas suoraan muihin tehtäviin, eikä aikaa levolle jää ihan liikaa. Muistakaa huolehtia omasta jaksamisestanne, se on arvokasta! Lopuksi kiitos myös sinulle, joka olet seurannut minun ja muiden kirjoittajien kesää, toivottavasti tykkäsit!

-Petra

ps. jos jäit miettimään jotain, ota ihmeessä yhteyttä! Nykäise hihasta kiltahuoneella tai laita Telegram-viestiä @poksa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti