perjantai 6. heinäkuuta 2018

Kirjoittajaesittely: Konsta Mäkelä, Metsä Group

Moi!

Olen Konsta Mäkelä ja syksyllä aloitan kolmannen vuoteni TTY:llä. Pääaineeksi valitsin energia- ja prosessitekniikan, jota täydentää sivuaineeni uusiutuvat sähköenergiateknologiat. Kiinnostukseni energiatekniikkaa kohtaan lähti liikkeelle opiskellessani viimeistä vuotta lukiossa, jolloin menin opon puheille ja yritin hänen kanssaan yhdistää silloiset mielenkiinnon kohteeni: maantiedon ja fysiikan. Siinä olikin sitten pohtimista, sillä maantiedon ja fysiikan yhdistelmä ei ollut mikään klassinen kombo. Tutustuin moniin aloihin, kunnes löysin energiatekniikan ja mielenkiintoni heräsi pikkuhiljaa. Kirjoitusten jälkeen kävin pääsykokeissa ja sainkin paikan Tampereelta ja aloitin opiskelut inttivuoden jälkeen.

Ensimmäiset kaksi vuotta opiskeluista menivät hyvin ja tuli opittua kaikenlaista uutta ja ihmeellistä. Ennen kolmannen vuoden aloittamista vietän kesän tekemällä töitä Metsä Groupille entisessä kotikaupungissani Lohjalla. Tehdas sijaitsee kauniissa paikassa Lohjanjärven rannalla, lähellä isoa uimarantaa, jonne voi mennä vaikka pulikoimaan töiden jälkeen. Tehtaalla valmistetaan tuotetta nimeltä Kerto® LVL, jota voidaan käyttää laidasta laitaan, mutta pääasiassa sitä käytetään kantaviin rakenteisiin. Kerron vielä enemmän Kerto® LVL:stä ja sen valmistuksesta myöhemmin.

Hain Metsä Groupille töihin, koska heidän toimintansa liittyy opiskelemaani alaan vahvasti. Lohjallakin käytetään tuotannosta syntyvää haketta hyväksi lämmön tuotannossa, ja kaikki viilun rippeet hyödynnetään – puusta otetaan todellakin kaikki mahdollinen irti. Voimalaitoksesta saatava energia hyödynnetään siis lähialueen lämmittämiseen ja viilujen kuivaamiseen.

Tässä tällaiset kuulumiset tällä kertaa ja palaillaan taas seuraavan blogikirjoituksen parissa. Muistakaahan nauttia kesästä, satoi tai paistoi!

-       -  Konsta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti