tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kirjoittajaesittely: Kaisa Järvinen, Wärtsilä Finland Oy

Heippa!

Turkukotiselfie eilen
työpäivän jälkeen
Olen Kaisa Järvinen, ja pääsen avaamaan tämänvuotisen YKIn kesäduuniblogin. Olen 22-vuotias, kotoisin Jyväskylästä, ja muutin opiskelemaan Tampereelle 2014 syksyllä eli takana on nyt kolme vuotta opintoja YKIllä. Tämän kesän asun Turussa töiden perässä, ja asuntokin löytyi helposti Kesäteekkariksi Turkuun -kampanjan kautta, suosittelen tutustumaan jos aiot hakea töihin Turun seudulle!

Opiskelen kandivaiheessa pääaineenani bio- ja ympäristötekniikkaa ja sivuaineena uusiutuvia sähköenergiateknologioita. Kandiksi olisi tarkoitus valmistua ensi syksynä. Dippavaiheessa luen pääaineenani ympäristötekniikkaa, ja sivuaineena ainakin turvallisuustekniikkaa ja logistiikkaa, katsotaan nyt mitä kaikkea keksin!

Ympäristö- ja energiatekniikan alalla minua kiinnostavat yleisesti cleantech, kiertotalous, uusiutuva energia ja paremmat liikenneratkaisut, ja erityisesti kiinnostusta herättää ilmansuojelu sekä ihmisen ja ympäristön yhteinen terveys. Arjessa kiinnitän huomiota päivittäiselle kemikaalialtistukselle, kuten esimerkiksi säilöntäaineisiin, hajusteisiin ja muoviastioiden käyttöön ruuanlaitossa.

Työskentelen tämän kesän Wärtsilä Finland Oy:llä Marine Solutions orgnisaation Catalyst Systems liiketoimintayksikössä. Työpaikkani sijaitsee Turun toimipisteessä, missä työskentelee lisäkseni kuusi kollegaa, ja loput liiketoimintayksikön työntekijöistä ovat Vaasan Runsorin toimipisteessä.  Kokonaisuudessaan Turun toimipisteessä työskentelee 360 henkilöä. Aloitin toukokuun alkupuolella tuotehallintatiimissä traineena, ja työt jatkuvat syyskuun alkuun saakka.
Mitä tekee keskisuomalainen ensimmäisenä kun muuttaa uuteen kaupunkiin? Etsii kartalta järven ja/tai metsän ja painelee sinne koiran kanssa. Kuva Littoistenjärven ympäristöstä.

Hain Wärtsilälle kesätöihin, sillä halusin nähdä millaista on työskennellä isossa teollisuusfirmassa ympäristöasioiden parissa. Se perinteisin ympäristötekniikka eli talous- ja jäteveden käsittely ei ole kiinnostanut minua oikein missään vaiheessa, ja siksi olenkin innoissani päästessäni työskentelemään monipuolisesti ympäristöteknologioihin keskittyvään yritykseen! Mutta siitä lisää seuraavissa postauksissa, kirjoittelen blogiin kesän aikana vielä 26.6., 24.7. sekä 14.8.

Hyvää lopputyöviikkoa kaikille!

- Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti