perjantai 26. elokuuta 2016

Ohjelmointivelhon ajatuksenvirtaa ja afterworkeja


Kesä on lopuillaan, uudet fuksit saapuneet TTY:lle, ja kesätyörupeamani on myös viimeisiä päiviä vaille valmis. Kesätyö Valmetilla on ollut paitsi kiinnostava, myös opettavainen. Kirjoitin blogiin viimeksi heinäkuun puolivälissä. Olin silloin saanut kolme työprojektia heinäkuun ajaksi, jolloin vakituiset työntekijät olivat pääsääntöisesti lomalla.

Aloitin säätöraportointiprojektista, joka oli tehtävistä laajin ja aikaa vievin. Tarkoituksena oli korvata vanha käsityötä vaatinut excel-raportti automaattisella raportilla. Pääsin suunnittelemaan datahaut tietokannoista, tiedon yhdistelemisen C#-koodilla ja esitettävään muotoon saattamisen Valmetin DNA Report designerilla, jonka Saarakin omassa tekstissään mainitsi. Kaikkea en saanut heinäkuussa valmiiksi, mutta elokuun alussa saamieni kommenttien perusteella sain raportista tehtyä lopulta oikein hyvän.

DI Sällinen, TkK Elfving ja DI Pesonen kahvilla (kuva: Ulla Oksanen)

Toinen projektini liittyi pelkästään raportointiin. Toteutin uudestaan Valmetin infossa käytetyn lokiraportin, jonka aiemmasta versiosta oli tullut paljon palautetta. Uusittu versio päätyy ihan oikeasti asiakkaiden käyttöön, eli jotain olen ilmeisesti kesän aikana aikaan saanut. Kolmas projekti puolestaan oli eräänlainen tiedonhakuharjoitus, jota tein säätöraportin ja lokiraportin valmistuttua.

Vaikka kesätyöni päättyykin elokuun viimeiseen päivään, jatkan samankaltaisissa hommissa opintojen ohessa osa-aikaisesti. Tarkoitukseni on tehdä töitä yhtenä tai kahtena päivänä viikossa. Kesätyö tarjoaa monille mahdollisuuden saada jalkaa oven väliin tulevien töiden kannalta. Opintojen ohessa tehdyt työt toivottavasti helpottavat myös työnhakua ensi kesää varten. Osa-aikaisuus opintojen ohessa on mahdollista varsinkin, jos työpaikka on samassa kaupungissa kuin koulu. Kesätyön viimeisen puolitoista viikkoa käytän tutustuen uuteen tehtävääni, jotta työtä on sitten helppo jatkaa, vaikka töissä ei enää käy päivittäin. Saan myös uudessa projektissa käyttää kesän aikana tutuksi tulleita työkaluja, sekä varmasti oppia paljon uutta.

DI Sällinen, TkK Elfving ja DI Pesonen kaljalla (kuva: Ulla Oksanen)

Olen kesän aikana tutustunut uusiin ihmisiin, totutellut toimistotyöhön, oppinut valtavasti tietotekniikkaan ja ohjelmointiin liittyviä asioita sekä kokenut onnistumisen kokemuksia päivittäisessä työssäni. Vaikka en olekaan (vielä) mikään maaginen ohjelmointivelho, niin on ollut hauska huomata, kuinka olen pystynyt hyödyntämään muutamalla kurssilla hankkimaani osaamista tässä työssä. Yksi tärkeimmistä asioista kesätyössäni oli se, että näin minkälaista diplomi-insinöörin työ voi käytännössä olla. Ehkä minustakin vielä jonain päivänä tulee diplomi-insinööri…
Mukavaa koulun alkua kaikille lukijoille, kiltiksellä nähdään!

Julius Elfving

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti