maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kirjoittajaesittely: Saku Jussila, Pori Energia Oy

Moikku!

Olen Saku Jussila, kolmannen vuoden YKIläinen ja energiatekniikan opiskelija. Tampereelle muuttoa edeltävän elämäni asuin Porissa. Tänäkin kesänä palasin kotikaupunkiini, tällä kertaa onnekseni oman alan töihin! Kesäasuntoa en tohtinut vuokrata, kun vanhempien nurkissa on tilaa, ja ruokahuoltokin (luksusta) toimii suurimman osan kesästä.

Kahvitaukoselfie
Porin parhaalta kattoterassilta
Kandivaiheessa opiskelin pääaineenani energia- ja prosessitekniikkaa sekä sivuaineenani konetekniikkaa. Kandidaatintyöni tein keväällä liittyen maalämpökaivoihin, ja suoritusmerkinnänkin sain työstäni viime viikolla. Olisin kenties jättänyt kandin teon myöhemmäksi, mutta syksyllä minua odottaa vaihtopaikka Tšekin teknillisessä yliopistossa Prahassa! Kandin tukikuukaudet olisivat käyneet jo syksyllä vähiin, joten katsoin viisaammaksi valmistua ennen lähtöä muille maille. Prahassa ajattelin lukea ohjelmointia, Tšekin kielen alkeita ja muutaman energiatekniikan kurssin.

Pori Energian päätoimipiste sijaitsee Karjarannassa Porin keskustan länsipuolella. Itse päädyin töihin energiayksikköön Aittaluodon voimalaitokselle, en kuitenkaan haalarihommiin tai valvomoon, vaan voimalaitoksen kyljessä sijaitsevalle toimistolle. Täällä majailevat lähes kaikki energiayksikön toimihenkilöt. Työympäristö on erittäin miellyttävä, ja lisämielenkiintoa tuo vieressä oleva voimalaitos. Töitä teen lähinnä kaukolämmön parissa, mutta siitä lisää myöhemmin!

Kolmannella työviikollani pääsin nauttimaan töiden lisäksi energiayksikön TYKY-päivästä, jota vietettiin aurinkoisessa Yyterissä. Kävimme Huikee-seikkailupuistossa kiipeilemässä ja roikkumassa valjaissa, jonka jälkeen jatkoimme ruokailemaan ja saunomaan vieressä sijaitsevaan lomakylään. Huikee oli kyl huikee, suosittelen käymään jos eksytte kesällä Yyteriin! Pisin liuku vaijeria pitkin oli mututuntumalla sadan metrin luokkaa. Kuvia ei valitettavasti tarttunut matkaan, sillä kännykän tippumisriski ilman vetoketjutaskuja oli melko ilmeinen.

Törmäillään ainakin varsinaisen blogitekstini merkeissä heinäkuussa. Muistakaa nauttia auringosta ja (YKIn)vihreydestä!

Parhain terkuin,

Saku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti