torstai 30. kesäkuuta 2016

Kirjoittajaesittely, Saara Väänänen: Luonnonilmiöiden ymmärrystä Valmetilla


Moikka,

Olen Saara Väänänen ja Ykillä opiskeluja on takana kaksi vuotta. Mulla kävi älytön tsägä kun pääsin heti ensimmäisen vuoden jälkeen kesäharkkariksi Valmet Automationille. Jatkan siellä nyt samassa porukassa – osittain samojen, mutta kuitenkin hieman eri hommien parissa.



Pääaine minulla oli jo ennen kouluun tuloa selvillä, mutta mielikuva siitä, mitä energia- ja prosessitekniikan opiskelija valmistuttuaan tekisi, oli hieman erilainen. Taisin tajuta vasta viime kesänä vieraillessani Vaskiluodon voimalaitoksella, että eihän täällä olekaan ketään lapioimassa hiiliä kattilaan vaan kaikki on pitkälti automatisoitua.

Sivuaineenani opiskelen teknillistä fysiikkaa. Sen voisi melkein lukea harrastukseksi, sillä luonnonilmiöiden ”syvällisempi” ymmärtäminen on aina kiinnostanut minua ja on lisäksi mielekkäämpää kuin kaavojen ulkoa opettelu.  Kannustan myös muita valitsemaan itselle sopivan sivuaineen, sillä nyt jos koska on mahdollisuus opiskella juuri sitä mikä itseä inspiroi (ja motivoi luennoille).


Kirjoitellaan teille Juliuksen kanssa enemmän töistämme Valmetilla tämän kesän aikana. Aurinkoista heinäkuuta! J

Saara Väänänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti