tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kirjoittajaesittely, Julius Elfving: Ohjelmointia Valmet Automationilla


Moi,

Olen Julius, 24-vuotias energiatekniikan opiskelija. Aloitin opintoni TTY:llä syksyllä 2012, eli takana on nyt neljä vuotta YKIn vihreissä haalareissa. Kandivaiheessa opiskelin perusopintojen lisäksi energiatekniikan suuntaavat aineopinnot sekä energia- ja prosessitekniikan pääaineen. DI-vaiheen opinnoista valitsin pääaineekseni energiatehokkuuden virtaustekniikan painotuksella. Kyseinen pääaine on valitettavasti poistumassa TTY:n tarjonnasta mutta näillä näkymin ehdin suorittaa lähes kaikki haluamani kurssit ennen kurssien lopettamista. Sivuaineenani luen ohjelmistotekniikkaa. Tykkäsin ohjelmoinnista jo fuksivuonna ohjelmointi 1 - kurssilla, mutta uudestaan innostuin aiheesta syksyllä käytyäni ohjelmoinnin peruskurssin.

Valmetin toimistossa viihtyvät monen vuosikurssin YKIläiset. Taustalla jo valmistunut Visa Pesonen.
(Kuva: Saara Väänänen)

Hain Valmetille Automationille kesätöihin, kun kuulin kaveriltani, että kesätöihin kaivattiin energia-alaa ymmärtävää ja ohjelmointitaitoista teekkaria. Tiesin myös, että Valmetilla työskentelee paljon entisiä YKIläisiä, mikä innosti minua hakemaan harjoittelupaikkaa. Heti työhaastattelusta asti kaikki on sujunut todella hyvin, ja toukokuun lopussa oli mukavaa aloittaa työt, kun käytännön järjestelyt olivat kunnossa. Viereisissä työpisteissä kesätöitä tekevät myös toisen vuoden YKIläinen Saara ja wappuna kolmantena koskeen kastettu Arttu. Työkavereina on myös paljon entisiä YKIläisiä. Meidät kesätyöntekijät on otettu alusta asti hyvin mukaan ja ilmapiiri on muutenkin todella mukava.

Varsinaisista työtehtävistä ja muista kokemuksista kerron tarkemmin myöhemmissä teksteissä mutta jo tässä vaiheessa voin paljastaa, että työni ei ehkä ole YKIläiselle tyypillisintä. Työnkuvaani kuuluu lähinnä ohjelmointia mutta toisaalta myös esimerkiksi Teollisuuden prosessit- ja Järjestelmien ohjaus-kurssien aiheita on sivuttu.

Mukavaa kesän jatkoa,

Julius Elfving

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti