torstai 7. elokuuta 2014

Tarjousvalmistelua aasialaisen yhteistyökumppanin kanssa ja työmatkalle Pietariin

Moi!

Onpas kesä vierähtänyt nopeasti! Kesätöitä on jäljellä enää reilu kolme viikkoa, jonka jälkeen Tampere ja koulu taas kutsuvat. Sitä ennen on kuitenkin luvassa vielä monia kiinnostavia työtehtäviä Fortumilla. Tuntuukin siltä, että juuri kun alkaa päästä hommaan kunnolla kiinni ja pääsee mielenkiintoisiin projekteihin mukaan, joutuukin jo lähtemään takaisin koulunpenkille. On hienoa, miten paljon vastuuta kesätyöntekijällekin annetaan. Tämän lisäksi työkaverit ovat tehneet kesästäni todella hienon! On mahtavaa joka aamu mennä toimistolle, missä työilmapiiri on mitä mahtavin! Ei voi muuta sanoa, kuin että kolme kuukautta on melko lyhyt aika…Aurinkoinen ilma ruokatunnilla pisti hymyilyttämään
Heinäkuussa toimistolla oli todella hiljaista siinä mielessä, että yli puolet toimiston väestä oli lomalla. Hiljaista ei kuitenkaan työmäärän puolesta ollut, koska sain paljon työkavereidenikin hommia hoidettavakseni heidän lomansa ajaksi. Jatkoin jo kesän alussa alkanutta voimalaitosten käytön ja kunnossapidon prosessikehitystä ja tämä projekti jatkuukin minun osaltani koko kesätyöni loppuun asti. Tämän projektin tiimoilta lähden projektitiimin kanssa ensi viikolla Pietariin muutamaksi päiväksi asiakastapaamiseen. On hienoa saada tarkempaa käsitystä asiakkaan tarpeista ja nykyisistä toimintatavoista, jotta voimme jatkaa prosessikehityksen vientiä tarvittavaan suuntaan. Tällä viikolla olemme käyneet sisäisessä palaverissa läpi ensi viikon asiakastapaamisen agendaa sekä kartoittaneet projektin nykytilannetta.
Pääsin myös heinäkuun aikana mukaan kansainvälisten käyttö- ja kunnossapitotarjousten valmisteluun. Olen ollut mukana useissa puhelinkonferensseissa ja saanut kokemusta, kuinka aasialaisen yhteistyökumppanin kanssa neuvotellaan sopimusten laajuutta ja kuinka isojen mittakaavojen tarjouksia lähdetään tekemään. Tämän lisäksi olen valmistellut projektin käytännön asioita aasialaisen yhteistyökumppanin kanssa ja saanut lisää tuntumaa kansainvälisestä työskentelystä.  Olen tehnyt myös tiivistä yhteistyötä Iso-Britannian toimistomme väen kanssa.  Sain myös vastuulleni  selvittää käyttö- ja kunnossapitoprojektin kohdemaan Suomen suurlähettiläältä käytännön asioita mahdollisuuksista työskennellä kohdemaassa.
Tämän lisäksi autoin heinäkuun aikana osastomme Hydro-tiimiä vesivoimalaitoksen kunnostusprojektin kanssa ja laadin tarvittavia lisäselvityksiä nykytilaselvityksen muodossa. Oli todella hienoa saada kosketusta myös vesivoimaprojekteihin nyt työn kautta, koska vesivoima-aiheisia kursseja ei ole kovinkaan tarjolla TTY:llä.
Nettisivu-uudistusta on myös saatu huimasti eteenpäin. Sisältö alkaa olla valmiina käyttö- ja kunnossapitoratkaisujen osalta ja muitakin esitteitä ja dokumentteja olen tehnyt uudistusta varten.
Viime viikko vierähtikin poissa toimistolta. Esimieheni oli jo keväällä luvannut minulle tuon kyseisen viikon vapaaksi Jyväskylän MM-rallia varten. Tämä kertoo mielestäni paljon yrityksen joustavuudesta ja arvostinkin paljon, että sain kyseisen viikon vapaaksi. Ja eipä ollut turha vapaaviikko, koska maaliin tultiin!
Elokuun aikana valmistelemme vielä tulevia ENERGIA 2014 -messuja, jotka järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 28.-30.10. Minut voi bongata siellä Fortumin ständiltä tuona aikana ja siellä saa tulla kyselemään lisää kesätöistäni ja yleisestikin Fortum Power Solutionsin tuotteista ja palveluista. Nähdään siellä!
Mukavaa loppukesää!
Terkuin
Ada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti